Update blog mei 2015

De Psychologie van ‘Het Bezit’
20 maart 2015
De nieuwe DeDeelkelder
27 september 2015

Update blog mei 2015

Jullie verdienen wel even een update!

Als we vertellen over DeDeelKelder dan vragen mensen of we al naar Peerby hebben gekeken. Antwoord is ja, maar ze willen niet samenwerken omdat zij zich nu even richten op schaalbaarheid. Met schaalbaar bedoelen ze dat ze met minimale extra kosten, maximaal kunnen groeien in het aantal gebruikers van hun platform. Dat wij in ‘stenen’ willen gaan zitten (dus fysieke plekken willen realiseren) vinden ze moeilijk te begrijpen omdat dit erg kostbaar is en dus niet schaalbaar. Binnen hun definitie van schaalbaarheid dan.

Maar goed, Peerby levert dus uiteindelijk geen oplossing voor het ruimte-probleem dat mensen in steden ervaren en dat doet DeDeelkelder wel. Daarmee hebben wij straks een onderscheidend vermogen. Omdat de investeerders kijken naar schaalbaarheid zullen we ons in eerste instantie meer moeten gaan richten op subsidies en fondsen. Dan komen die investeerders misschien later wel, als ze zien dat er daadwerkelijk een behoefte is aan die fysieke plekken.

We hebben vanuit de Business Model Challenge van de ImpactHub Amsterdam een coach gekregen die bezig is met duurzaam transport in de stad. Hij dacht aan een extra verdienmodel door pakketten aan te nemen als DeDeelkelder. Mensen kunnen dat dan aan het einde van de dag als ze terug komen van werk bij ons ophalen. Hij gaat proberen om voor ons een gesprek met een hoog geplaatst persoon bij een pakkerservice te regelen, zodat ik mijn verhaal kan vertellen en hopelijk hebben zij  interesse hebben in een samenwerking.

Deze week ga ik pitchen voor een mini-opslag bedrijf. Ons idee hierbij is dat zij het platform, dat we nu aan het inrichten zijn, kunnen gebruiken als extra service voor hun klanten. Hiermee zouden hun klanten namelijk de spullen die ze stallen kunnen verhuren en daarmee hun stallingskosten terug kunnen verdienen.

Gisteren ben ik bij een ‘funding for founders‘ event van BrownCow geweest. Hier heb ik geleerd dat Nederlandse investeerders zeer risico avers zijn terwijl ze in Amerika juist de natte spagetti methode toepassen (vraag me maar als je wil weten wat dit is). In Nederland hoef je dus niet te verwachten dat investeerders al in een vroeg stadium aan boord stappen, ze willen eerst de eerste tekenen van succes zien.

Omdat er verschillende vrijwilligers ons helaas hebben verlaten, zijn we naarstig op zoek naar nieuwe mensen die mee willen bouwen aan DeDeelkelder. Hiervoor hebben we een vacature geplaatst!

Deze update sluiten we graag af met het delen van de filosofie achter DeDeelkelder. Mochten er vragen of opmerkingen hierover zijn, jullie kunnen ons bereiken op info@dedeelkelder.nl.

(WHY)Met DeDeelkelder zoeken we naar nieuwe manieren om mensen met elkaar te verbinden. We bouwen aan een toekomst waarin mensen met elkaar in contact staan en elkaar helpen door spullen met elkaar te delen. Door het delen tussen mensen te stimuleren, kunnen we werken naar een circulaire samenleving, die in onze ogen een voorwaarde is voor behouden van een leefbare wereld.

(WHAT)De missie van DeDeelkelder is daarom mensen in staat te stellen voor een schappelijke prijs spullen te delen. Wij vinden het belangrijk dat mensen zoveel mogelijk in staat zijn hun eigen klussen te verrichten of hun hobby’s te beoefenen, zonder daarvoor al te veel geld kwijt te zijn. We zien dit als manier om de spiraal productie-consumptie-vervuiling af te remmen en op termijn om te draaien.

(HOW)De bovenstaande visie en missie denken wij te kunnen bereiken door in elke wijk een Deelkelder te realiseren. Dit is een fysieke plek waar mensen de spullen kunnen stallen die ze met de buurt willen delen. Met deze plek verbinden we de overvloed aan spullen en de schaarste die veel mensen ervaren. Om deze overvloed nog beter inzichtelijk te maken en goed te kunnen beheren kent DeDeelkelder ook een online platform. Hier kunnen mensen de spullen uploaden die ze willen delen (verhuren of uitlenen), kan de beschikbaarheid via een agendasysteem bijgehouden worden en kunnen de leners en delers elkaar beoordelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *