Gebeurt er wel wat bij DeDeelkelder?

Meer vragen maar ook meer helpen
3 juni 2014
Geklemd tussen de ‘oude’ en de ‘nieuwe’ economie
26 januari 2015

Gebeurt er wel wat bij DeDeelkelder?

Gebeurt er wel wat bij DeDeelkelder? Dit is een terechte vraag als je kijkt naar de hoeveelheid blogs die ik tot nu toe heb geschreven. Deze eerste blog wil ik daarom aan twee zaken wijden: de reden dat ik nu pas blog en wat er achter de schermen allemaal gebeurt. Want ik heb natuurlijk niet stil gezeten!

Master scriptie
Mijn Master scriptie is de reden dat ik nu pas mijn eerste blog schrijf. Na zes maanden stage bij de Green Office van de Universiteit Utrecht [URL](een bureau dat in het leven geroepen is om de verduurzaming van de Universiteit Utrecht te bevorderen), is dit schrijfproces begonnen. En dit gaat gewoon heel erg moeizaam. Ten eerste omdat ik veel liever dingen doe voor de ontwikkeling van DeDeelkelder. Ten tweede omdat ik dyslectisch ben en daarom met moeite mijn goede theoretische verbindingen op papier krijg. En ten derde omdat ik dacht dat het onderzoeken van een Universiteit als organisatievorm een slim idee was.. NIET DUS

De deeleconomie
De volgende vraag die dan gesteld kan worden is of het wel slim van mij was om dit jaar mee te doen met de ASNBankWereldprijs. Mijn antwoord is JA! 2014 is het jaar van de deeleconomie, dat zie je aan alle initiatieven die als paddenstoelen uit de grond schieten. Ik ben al ingehaald met het idee om een Airbnb voor boten op te zetten, ik ga me nu niet in laten halen met een deelkelder! Daarnaast vind ik het realiseren van Deelkelders/-loodsen/-steigers veel belangrijker dan het behalen van dat papiertje, want die kelders, loodsen en steigers zijn de toekomst!
Wat er allemaal gebeurt: Het liefst zou ik elke dag schrijven over de DeDeelkelder en mijn visie daarachter. Maar ja, tijdnood hé. Om jullie toch een idee te geven wat er wél gebeurt, geef ik een opsomming van wat er allemaal al loopt:

DeDeelkelder;
– Wij werken aan de grafische vormgeving van ‘het idee’ DeDeelkelder. Hopelijk is er een animatie filmpje die straks de strijd om de stemmen voor me gaat winnen!
– Er zijn twee initiatieven waarvan de kans groot is dat DeDeelkelder daar een loods/kelder kan openen
– Ik ben met verschillende partijen in gesprek over samenwerking en met resultaat! Zo gaat Tuintjedelen bijvoorbeeld mee naar de trainingsdagen van de #ASNBankWereldprijs.
– En als laatst werken we aan het juridisch- en verzekeringstechnische aspect

Vooruitblik en wensenlijstje
Komende weken ga ik hard aan de slag om, in deze omstandigheden, zo ver mogelijk te komen. De ambitie is in ieder geval om straks in de finale te staan en om in oktober de eerste Deelkelder te openen. Alle hulp is hierbij welkom, dus kijk nog even naar mijn wensenlijstje, misschien kunt u me wel ergens mee helpen;
• Waar vind ik een programmeur die mee wil bouwen aan een landelijke dekking van DeDeelkelder?
• Welke verzekeraar wil verzekeringspartner van DeDeelkelder worden?
• Wat is de beste optie om (bij benadering) €25.000,- op te halen voor de huur van een ruimte van minimaal 100m2 het eerste jaar?
• Wie pakt de grafische vormgeving van de Deelkelder, -loodsen en –steigers op?
@Spuiterij
En vergeet vooral niet te volgen @DeDeelkelder en www.Facebook/deelkelder.nl!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *